شناسایی ترکیبات شیمیایی و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی اسانس گیاه مریم گلی (Salvia officinalis L.) در زمانهای مختلف برداشت
توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد
شناسایی ترکیبات شیمیایی و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی اسانس گیاه مریم گلی (Salvia officinalis L.) در زمانهای مختلف برداشت دارای ۲۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد شناسایی ترکیبات شیمیایی و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی اسانس گیاه مریم گلی (Salvia officinalis L.) در زمانهای مختلف برداشت کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی شناسایی ترکیبات شیمیایی و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی اسانس گیاه مریم گلی (Salvia officinalis L.) در زمانهای مختلف برداشت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن شناسایی ترکیبات شیمیایی و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی اسانس گیاه مریم گلی (Salvia officinalis L.) در زمانهای مختلف برداشت :
زمینه و هدف: امروزه به دلیل افزایش استفاده از داروهای شیمیایی و گسترش مقاومت میکروبی نسبت به آنتیبیوتیکهای سنتتیک و همچنین عوارض جانبی مصرف داروها، شناسایی و معرفی گونههای گیاهی با خواص دارویی و ضد میکروبی اهمیت بسیاری دارد. مریم گلی یکی از مهمترین گیاهان دارویی و معطر است که دارای اثرات ضد سرطانی، آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی میباشد. زمان برداشت بر میزان ترکیبات مؤثر گیاهان دارویی تأثیر دارد؛ زیرا کمیت و کیفیت اسانس اندامهای گیاه در زمانهای مختلف، متفاوت میباشد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف شناسایی ترکیبات اسانس اندام هوایی مریم گلی و نیز تعیین بهترین زمان برداشت به منظور دستیابی به بالاترین میزان اسانس، میزان ترکیبات فنلی و ویژگیهای آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی آن در ارتباط با چهار باکتری گرم منفی و گرم مثبت انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی، نمونههای گیاهی در چهار زمان مختلف (اواسط اردیبهشت، اواسط تیر، اواسط شهریور و اواسط آبان) جمعآوری شد و سپس با استفاده از دستگاه کلونجر اسانسگیری گردید. جداسازی و شناسایی ترکیبات تشکیلدهنده اسانس نمونهها با استفاده از دستگاههای کروماتوگرافی گازی و گاز کروماتوگراف متصل شده به طیفسنج جرمی صورت گرفت. فعالت آنتیاکسیدانی اسانس نمونهها با استفاده از آزمون مهار رادیکالهای آزاد دیفنل پکریلهدرازیل بررس گردید. فعالیت ضد میکروبی اسانس نمونهها نیز به روشهای دیسک دیفیوژن، حداقل غلظت بازدارندگی و حداقل غلظت کشندگی تعیین شد. تجزیه و تحلیل آماری دادههای مورد نظر با استفاده از نرمافزار SPSS 20 صورت گرفت و مقایسه میانگینها به روش آزمون آماری چند دامنهای دانکن انجام شد.
یافتهها: مهمترین ترکیبات موجود در اسانس مریم گلی در زمانهای مختلف برداشت عبارت بودند از: آلفا-پینن، کامفن، آلفا-توجون، بتا-توجون، ۱و۸- سینئول و کامفور. بر مبنای نتایج، مونوترپنهای اکسیژندار بخش عمده ترکیبات اسانس را در تیر ماه (۹۴/۷۹ درصد)، اردیبهشت (۷۶/۷۴ درصد)، شهریور (۴۷/۷۳ درصد) و آبان (۸۹/۷۰ درصد) تشکیل دادند. بیشترین مقدار ترکیبات فنلی (۷۴/۰±۳۶/۶۶ میلیگرم گالیک اسید در گرم اسانس) و کمترین میزان IC50 (15/0±۸۷/۳۴ میکروگرم بر میلیلیتر) در اسانس حاصل از تیر ماه مشاهده شد. در تمامی زمانهای برداشت، بیشترین و کمترین قطر هاله عدم رشد در غلظت ۳۰۰ میلیگرم بر میلیلیتر به ترتیب برای استافیلوکوکوس اورئوس و سودوموناس آئروژینوزا مشاهده شد. همچنین اسانس مریم گلی اثر بازدارندگی بیشتری بر باکتریهای گرم مثبت در مقایسه با باکتریهای گرم منفی داشت. محدوده حداقل غلظت بازدارندگی در زمانهای مختلف برداشت این گیاه با به نوع باکتری (گرم مثبت یا گرم منفی) بین ۲۵۶-۱۶ میلیگرم بر میلیلیتر متفاوت بود.
نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان دادند که گیاه مریم گلی میتواند به عنوان یک منبع بالقوه جهت تولید ترکیبات دارویی و نگهدارنده طبیعی در محصولات غذایی مورد استفاده قرار گیرد. در مجموع با توجه به بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی اسانس مریم گلی، بهترین زمان برداشت آن اواسط تیر میباشد.
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
- ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
- در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.