ارزیابی مزرعه ای تنش کوتاه مدت گرما در قبل و بعد از گل دهی بر خصوصیات فیزیولوژیک گندم نان بهاره (.Triticum aestivum L) در شرایط آب و هوایی اهواز


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 ارزیابی مزرعه ای تنش کوتاه مدت گرما در قبل و بعد از گل دهی بر خصوصیات فیزیولوژیک گندم نان بهاره (.Triticum aestivum L) در شرایط آب و هوایی اهواز دارای ۲۰ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد ارزیابی مزرعه ای تنش کوتاه مدت گرما در قبل و بعد از گل دهی بر خصوصیات فیزیولوژیک گندم نان بهاره (.Triticum aestivum L) در شرایط آب و هوایی اهواز  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی ارزیابی مزرعه ای تنش کوتاه مدت گرما در قبل و بعد از گل دهی بر خصوصیات فیزیولوژیک گندم نان بهاره (.Triticum aestivum L) در شرایط آب و هوایی اهواز،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن ارزیابی مزرعه ای تنش کوتاه مدت گرما در قبل و بعد از گل دهی بر خصوصیات فیزیولوژیک گندم نان بهاره (.Triticum aestivum L) در شرایط آب و هوایی اهواز :

سال انتشار : ۱۳۹۹

تعداد صفحات : ۲۰

به منظور بررسی دوره های کوتاه مدت تنش گرما بر عملکرد دانه و خصوصیات فیزیولوژیک گیاه گندم، آزمایشی در سال زراعی ۹۴-۱۳۹۳ در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان به صورت بلوک های نواری در سه تکرار اجرا گردید. عامل های آزمایشی شامل چهار رقم گندم بهاره بودند. تنش گرما (حداکثر ۳۵ درجه سانتی گراد) با نصب اتاقک های تولید تنش حرارتی روی کرت ها اعمال گردید. بوته های گندم به مدت سه روز متوالی در مرحله ظهور سنبله (H1) ،- و یا در ابتدای تشکیل دانه (H2) ،- در معرض تنش گرما قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین سطوح تنش و ارقام در صفات مورد بررسی اختلاف معنی داری وجود داشت. تنش گرمای کوتاه مدت عملکرد دانه ارقام چمران، مارون، اروند و اترک را به طور میانگین به ترتیب ۱۹.۶، ۱۸.۶، ۱۷.۸ و ۱۱.۲ درصد نسبت به شاهد (بدون تنش) کاهش داد. تنش گرما فلئورسانس کلروفیل، محتوای آب نسبی برگ و پایداری غشای سلولی را به طور معنی داری کاهش داد ولی هدایت روزنه ای، سرعت افت کلروفیل و غلظت پرولین افزایش یافت. همبستگی منفی و معنی داری بین افت عملکرد دانه با غلظت کلروفیل کل (r =-0.67 در تنش H1 وr =-0.77 در تنش H2 ) به دست آمد. فعالیت آنزیمی کاتالاز پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز در واکنش به تنش H1 یا H2 به طور معنی دار افزایش یافتند. نتایج تجزیه به عامل ها نشان داد، چهار عامل در مجموع ۷/۸۶ و سه عامل ۸۶.۴ درصد واریانس بین ارقام را به ترتیب در تنش H1 و تنش H2 توجیه کردند. ارقام اترک، چمران و اروند با تداوم فتوسنتز بیشتر، محتوای متابولیت بیشتر و ساز و کار دفاع آنزیمی بهتر نسبت به رقم مارون به تنش گرما را تحمل کردند. می توان گفت که ارقام با سرعت کمتر پیر شدن برگ بعد از مواجهه با گرما و حفاظت آنزیمی بیشتر می توانند در برابر گرما متحمل تر باشند.

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.