مقاله بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی انگور رقم‌های-“شاهانی” و‌”فخری” در دو مرحله مختلف رشدی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
4 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 مقاله بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی انگور رقم‌های-“شاهانی” و‌”فخری” در دو مرحله مختلف رشدی دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی انگور رقم‌های-“شاهانی” و‌”فخری” در دو مرحله مختلف رشدی  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی انگور رقم‌های-“شاهانی” و‌”فخری” در دو مرحله مختلف رشدی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی انگور رقم‌های-“شاهانی” و‌”فخری” در دو مرحله مختلف رشدی :

اسید سالیسیلیک نقش مهمی در پاسخ گیاهان به شرایط نامطلوب محیطی ایفاء می نماید. در پژوهش حاضر تاثیر تیمار اسید سالیسیلیک در سه غلظت صفر(شاهد)، ۱/۰ و ۱ میلی مولار به صورت محلول پاشی برگی و میوه دو رقم انگور ‘شاهانی’ و ‘فخری’ در دو مرحله ی غوره و رسیدگی میوه مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت طرح فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج مقایسه دو مرحله رشدی نشان داد (به جز میزان کلروفیل b پوست حبه های هر دو رقم در مرحله رسیدگی میوه) تیمار اسید سالیسیلیک در غلظت ۱/۰ میلی مولار باعث افزایش معنی دار میزان وزن ترحبه ها، کلروفیل a و b برگ و پوست حبه های ارقام ‘شاهانی’ و ‘فخری’ در هر دو مرحله غوره و رسیدگی میوه نسبت به شاهد شد. نتایج نشان داد در مرحله غوره تیمار اسید سالیسیلیک در غلظت های ۱ و ۱/۰ میلی مولار به ترتیب در برگ و پوست حبه های ارقام ‘شاهانی’ و ‘فخری’، باعث افزایش مؤثر میزان قند محلول و نامحلول نسبت به شاهد شد. در مرحله رسیدگی نیز تیمار اسید سالیسیلیک در غلظت های ۱/۰ میلی مولار میزان قند محلول و در غلظت های ۱ میلی مولار میزان قند نامحلول را افزایش داد. بالاترین میزان قند محلول در مرحله رسیدگی میوه در بافت پوست حبه های هر دو رقم تیمار شده با غلظت ۱/۰ میلی مولار اسید سالیسیلیک بود که مقادیر آنها در ارقام ‘شاهانی’ و ‘فخری’ به ترتیب برابر ۱۶۲/۲ و ۰/۲ میلی گرم بر گرم وزن خشک بود. همچنین نتایج مقایسه دو مرحله رشدی نشان داد که در مرحله غوره میزان پرولین اکثر بافتهای مورد بررسی هر دو ارقام ‘فخری’ و ‘شاهانی’ تحت تیمار اسید سالیسیلیک در غلظت ۱ میلی مولار افزایش یافته بود. اما در مرحله رسیدگی میوه، تیمار اسید سالیسیلیک در غلظت ۱/۰ میلی مولار باعث افزایش معنی دار میزان پرولین بافتهای گوشت و برگ هر دو رقم نسبت به شاهد گردید و در بافتهای دانه و پوست حبه های هر دو رقم باعث کاهش میزان پرولین نسبت به شاهد شد. بالاترین میزان پرولین در مرحله رسیدگی میوه در بافت پوست حبه های رقم های’شاهانی’ و ‘فخری’ تیمار شده با غلظت ۱ میلی مولار مشاهده شده که مقادیر آنها به ترتیب برابر ۰۳/۱ و ۹۵/۰ میکرو مول بر گرم بود. بررسی میزان برخی از عناصر برگ های هر دو رقم در مرحله رسیدگی میوه نیز نشان داد تیمار اسید سالیسیلیک در برگ های رقم های ‘ فخری’ و ‘شاهانی’ به ترتیب در غلظت های ۱ و ۱/۰ میلی مولار باعث افزایش معنی دار میزان عناصر پتاسیم و روی نسبت به شاهد شد. همچنین تیمار اسید سالیسیلیک در غلظت ۱/۰ میلی مولار باعث افزایش معنی دار میزان عناصر آهن با مقدار ۸۹/۱۲ میلی گرم بر لیتر و کلسیم با مقدار ۳۸/۰ میلی گرم بر لیتر برگ رقم ‘فخری’ گردید، اما در برگ رقم ‘شاهانی’ اثر کاهش این تیمار مشاهده شد. میزان عناصر منیزیم و سدیم برگ هر دو رقم نیز تحت تیمار اسید سالیسیلیک کاهش داشت. نتایج در کل نشان داد در اکثر بافت ها تیمار اسید سالیسیلیک به ویژه غلظت ۱/۰ میلی مولار می تواند منشا تحریک سنتز برخی رنگیزه های فتوسنتزی، کربوهیدراتها، پرولین و همچنین برخی عناصر از جمله آهن، کلسیم، پتاسیم و روی باشد

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.