پاورپوینت محمدباقر آقانجفی اصفهانی مسجدشاهی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
7 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت محمدباقر آقانجفی اصفهانی مسجدشاهی دارای ۳۷ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت محمدباقر آقانجفی اصفهانی مسجدشاهی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت محمدباقر آقانجفی اصفهانی مسجدشاهی :

محمدباقر آقانجفی اصفهانی

محمدباقر بن محمدتقی بن میرزا عبدالرحیم ایوانکی تهرانی مسجدشاهی (۱۲۳۴-۱۳۰۱ق/۱۸۱۸-۱۸۸۳م)، فقیه و اصولی امامی ، شهره به حُسن اخلاق و پرهیزگاری بود.

فهرست مندرجات

۱ – معرفی اجمالی
۲ – نسب
۳ – تحصیلات
۴ – تألیفات
۵ – تدریس و شاگردان
۶ – فعالیت اجتماعی
۷ – وفات
۸ – فهرست منابع
۹ – پانویس
۱۰ – منبع

معرفی اجمالی

شیخ محمد باقر اصفهانی، فرزند شیخ محمد تقی اصفهانی (صاحب هدایه المسترشدین) است.
وی در سال ۱۲۳۵ هـ . ق. در اصفهان به دنیا آمد. او پس از تکمیل مقدمات در محضر عالمان اصفهان، ادامه تحصیل داد. پدر خود را در سال‌های نخست جوانی از دست داد. مادرش که دختر شیخ جعفر کاشف الغطاء بود، عهده‌دار تربیت وی گردید.
شیخ محمدباقر برای ادامه تحصیل به نجف رفت و فقه و اصول را در محضر دائی‌اش، شیخ حسن کاشف الغطاء (صاحب انوار الفقاهه)، شیخ محمد حسن نجفی (صاحب جواهر الکلام) و شیخ مرتضی انصاری فرا گرفت و به درجه اجتهاد نائل آمد.
بازگشت او به اصفهان با فوت سیداسدالله بن سیدمحمدباقر اصفهانی، از عالمان سرشناس اصفهان (متوفا: ۱۲۹۰ هـ . ق) و برخی از فقیهان اصفهان، ‌مقارن بود. لذا زعامت و کرسی تدریس و فتوا به وی منحصر گشت. او حدود شرعی و قصاص را اجرا می‌کرد و در مسجد شاه اصفهان نماز جماعت می‌خواند.

نسب

پدرش اهل ایوانکی، از توابع استان سمنان و از روحانیّون برجسته است که شرحی بر معالم شهید ثانی (هـ م) به نام هدایه‌المسترشدین نوشته است. محمدتقی به علت مهاجرت پدرش میرزاعبدالرحیم به عراق، در آن دیار نشأت یافت، ولی پس از تکمیل تحصیلات به ایران بازگشت و در اصفهان مسکن گزید و در مسجدشاه این شهر، حوزه درس دایر کرد که بعد‌ها تولیت این مسجد به عهده فرزندانش نهاده شد و به همین مناسبت اینان به «مسجدشاهی» معروف گشتند. آقانجفی از سوی مادر نوه شیخ‌جعفر کاشف‌الغطاء (د ۱۲۲۷ق/۱۸۱۲م) بود. محمدباقر در هنگام مرگ پدر ۱۳ ساله بود و تربیت وی را مادرش به عهده گرفت. ۳ بار ازدواج کرد و صاحب ۶ پسر و ۳ دختر گردید. پسران او همه از عالمان بودند. مشهور‌ترین آنان شیخ‌محمدتقی آقانجفی (هـ م) برادر محمدحسین، صاحب‌الفصول‌الغرویّه بود.

تحصیلات

تحصیلات نخستین محمدباقر در اصفهان نزد علمای آن زمان انجام شد. پس از ازدواج، برای ادامه تحصیل به عراق رفت و فقه را در نجف در نزد دایی خود شیخ‌حسن کاشف‌الغطاء مؤلف انوارالفقاهه و شیخ محمدحسن صاحب جواهر ، و اصول را نزد شیخ‌مرتضی انصاری خواند. او از نخستین شاگردان شیخ‌انصاری بود و ابتدا حاشیه پدرش بر معالم‌ الاصول را خواند. آقانجفی سرانجام به مقام علمی والایی دست یافت و به اصفهان بازگشت و در مسجدشاه بر مسند پدر نشست و حوزه درس خود را تشکیل داد و فضلایی مانند سیداسماعیل صدر، سیدمحمدکاظم یزدی طباطبایی، شیخ‌الشریعه اصفهانی و فرزندش شیخ‌محمدتقی که در زمان حیات پدر شهرت و نفوذ یافت، نزد وی تلمّذ کردند.

تألیفات

وی کتب و رسایل چندی تألیف نموده که از آن جمله است:
۱. «رساله در استصحاب» ۲. «شرح هدایه المسترشدین» بحث حجیه الظن که در سال ۱۲۸۳ق به ضمیمه کتاب «هدایه المسترشدین» به طبع رسیده است. اخیراً با تصحیح محقق ارجمند آقای شیخ مهدی باقری به چاپ رسیده است. ۳. «لبّ الاصول» ۴. «لُبّ الفقه» که جلد طهارت آن در کتابخانه آقا سیّدحسن صدر کاظمی موجود بوده است. آن را در ۳۲ سالگی نوشت و فقط یک جلد ناقص آنکه درباره طهارت تا باب وضوء است. در کتابخانه حسن‌الصدرالدین وجود دارد. ۵. «حاشیه» فتوائی بر «نخبه» حاج محمّد ابراهیم کلباسی در عبادات. ۶. تعلیقه فتوایی بر رساله صلاتیه پدرش شیخ محمّدتقی (مطبوع). ۶. رساله حُجّیّه‌الظن‌الطریقی، که با کتاب هدایه‌المسترشدین پدرش به چاپ رسیده است.

[۱] مهدوی، سیدمصلح‌الدین، تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان، ج۱، ص ۳۴۰-۳۱۳.

[۲] نجفی، هادی، قبیله عالمان دین، ص ۶۲-۴۳.

[۳] نجفی، محمدباقر، شرح هدایه المسترشدین، ص۴۲-۱۵.

[۴] رازی نجفی، محمدتقی، رساله صلاتیه، ص ۵۳-۴۴.

[۵] مهدوی، سیدمصلح‌الدین، رجال اصفهان یا تذکره القبور، ص۷۴.

[۶] مهدوی، سیدمصلح‌الدین، دانشمندان و بزرگان اصفهان، ج۱، ص ۳۱۲-۳۱۳.

[۷] مهدوی، سیدمصلح‌الدین، بیان المفاخر، ج۱، ص ۲۷۲-۲۷۳.

[۸] مهدوی، سیدمصلح‌الدین، خاندان شیخ الاسلام اصفهان، ص۱۶۵.

[۹] اعتمادالسلطنه، محمدحسن خان، المآثر و الآثار یا چهل سال تاریخ ایران، ج۱، ص ۱۹۲-۱۹۳.

[۱۰] امین، سیدمحسن، اعیان الشیعه، ج۴۴، ص۱۰۴.

[۱۱] کاشف الغطاء، شیخ‌جعفر، بغیه الطالب، ۱۷۴.

[۱۲] آقابزرگ تهرانی، محمدمحسن، نقباء البشر، ج۱، ص۱۹۹.

[۱۳] کهنوی کشمیری، محمدمهدی، نجوم السماء (تکمله)، ج۲، ص۳.

[۱۴] مدرس خیابانی، محمدعلی، ریحانه الادب، ج۳، ص۴۰۴.

[۱۵] قمی، عباس،فوائد الرضویه، ص۴۱۰.

[۱۶] قمی، عباس، هدیه الاحباب، ص۲۰۵.

[۱۷] جابری اصفهانی، حسن‌خان، تاریخ اصفهان، ص ۳۱۳-۳۱۴.

[۱۸] معلم حبیب‌آبادی، محمدعلی، مکارم الآثار، ج۳، ص۱۰۰۷.

[۱۹] موسوی اصفهانی، محمدمهدی، احسن الودیعه، ج۲، ص۱۶.

[۲۰] جابری اصفهانی، حسن‌خان، تاریخ اصفهان و ری، ص۲۹۰.

[۲۱] آقابزرگ تهرانی، محمدمحسن،الذریعه، ج۲، ص۲۴.

[۲۲] آقابزرگ تهرانی، محمدمحسن،الذریعه، ج۲، ص ۲۸۲-۲۸۷.

[۲۳] جناب، سیدعلی، الاصفهان (رجال و مشاهیر)، ص ۶۶۷-۶۶۵.

[۲۴] کتابی، محمدباقر، رجال اصفهان، ج۱، ص ۱۴۰-۱۳۷.

[۲۵] نوایی، عبدالحسین، شرح حال عباس میرزا ملک آرا،ص ۱۱۴-۱۱۵.

تدریس و شاگردان

وی در مسجد شاه [مسجد امام فعلی] به تدریس پرداخت و صدها تن از علماء و فضلاء از او کسب فیض نمودند. [اسامی ۷۱تن از شاگردان آن بزرگ‌مرد در تاریخ علمی و اجتماعی اصفهان آمده است.] کم کم مقام علمی بر همگان آشکار شد و نفوذ و شهرت ایشان در اصفهان زیاد شد تا جایی که در ردیف علمای طراز اوّل اصفهان قرار گرفت و به اجرای حدود الهی و احکام شرعی اقدام نمود.
از ج

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.