پاورپوینت قره جای


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
3 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت قره جای دارای ۱۸ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت قره جای،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت قره جای :

بزکشی

بُزکَشی، نام یکی از بازی‌های مردمی در رشته سوارکاری، معمول در میان ترکان آسیای مرکزی (و افغانستان). اصل و منشأ این بازی نامعلوم است و به احتمال زیاد، در آغاز، نمایش نمادین و تفریحی دام ربایی بوده است.

فهرست مندرجات

۱ – معرفی بزکشی
۱.۱ – انواع بزکشی
۱.۲ – هدف بازی
۱.۳ – مدت زمان بازی
۱.۴ – اهدای جایزه
۱.۵ – نوع سنتی بزکشی
۱.۶ – داور مسابقه
۱.۷ – نوع جدید بازی
۲ – فهرست منابع
۳ – پانویس
۴ – منبع

معرفی بزکشی

بُزکَشی، نام یکی از بازی‌های مردمی در رشته سوارکاری، معمول در میان ترکان آسیای مرکزی (و افغانستان). اصل و منشأ این بازی نامعلوم است و به احتمال زیاد، در آغاز، نمایش نمادین و تفریحی دام ربایی بوده است.

انواع بزکشی

بزکشی دارای انواع متفاوتی است. موضوع اصلیِ مشترک میان تمام انواع این بازی، رقابت میان سوارکاران برای بر گرفتن و حفظ کردن لاشه بز یا گوساله‌ای است که تازه سر بریده‌اند. در شمال افغانستان، دست کم تا دست‌اندازی قوای شوروی بر آن، (۱۳۵۸ ش/ ۱۹۷۹)، صدها سوارکار می‌توانستند در یکی از انواع بازی بزکشی موسوم به «توده برآیی»، که در مراسم «تویی» (ختنه سوران و عروسی) معمول است، شرکت کنند. این شکل سنّتی بزکشی در صحرا بازی می‌شود و محدودیّت مکانی ندارد.

هدف بازی

هدف سوارکاران ربودن لاشه از روی زمین

[۱] آریانا دایره المعارف، کابل ۱۳۲۸ـ ۱۳۴۸ ش، ذیل «بزکشی».

و بردن آن تا جایی دور از رقیبان است تا بتوان لاشه را بلامعارض بر زمین

[۲] آریانا دایره المعارف، کابل ۱۳۲۸ـ ۱۳۴۸ ش، ذیل «بزکشی».

نهاد.

مدت زمان بازی

یک دور این بازی ممکن است بین چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد.

اهدای جایزه

پس از آن‌که نتیجه بازی بزکشی رسماً اعلام شد، به «چاپ انداز» (سوارکار)، که معمولاً اسبش به یکی از خوانین معروف محلّی تعلق دارد، «سالِم» (جایزه) می‌دهند. این جایزه سابقاً متاع ارزشمندی چون قالی، تفنگ یا جبّه بود، ولی امروزه معمولاً پول نقد است. در هنگام اهدای جایزه، دلقکی موسوم به «جُرچی» (جارچی) با شعر و سرود به مدح صاحب اسب می‌پردازد، سپس دور دیگری از بازی آغاز می‌شود. در این نوع بزکشی، یک روزه، بیش از چهل دورِ پیاپی بازی می‌شود. هر دور بازی برنده و جایزه خاص خود را دارد و احتمالاً به مجادله می‌انجامد، زیرا شرکت کنندگان غالباً در این باره که لاشه به دست دیگران نیفتاده و واقعاً بلامنازع به زمین نهاده شده، دچار اختلاف نظر می‌شوند.

نوع سنتی بزکشی

در نوعِ سنتیِ توده برآیی، گروه‌های رسمی و لباس متحدالشکل در کار نیست، ولی هر خانِ صاحب اسب معمولاً با عده‌ای از خویشاوندان و ملازمان که به «دوستان» معروف‌اند، همراهی می‌شود و این‌ها در جریان بازی به صورت گروهی غیررسمی عمل می‌کنند. غالباً در این بازی میان اسب‌داران و اطرافیان ایشان بر این‌که چه کسی

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.