پاورپوینت فارس‌نامه ابن بلخی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
4 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت فارس‌نامه ابن بلخی دارای ۲۹ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت فارس‌نامه ابن بلخی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت فارس‌نامه ابن بلخی :

فارس نامه ابن بلخی (کتاب)

«فارس نامه ابن بلخی»، جزء تاریخ و جغرافیای محلی عمومی منطقه فارس، مربوط به اوایل قرن ششم هجری قمری محسوب می‌شود.

فهرست مندرجات

۱ – معرفی اجمالی
۲ – ساختار کتاب
۳ – گزارش محتوا
۳.۱ – بخش‌های کتاب
۳.۲ – منابع مؤلف
۳.۳ – درباره ابو کالیجار
۳.۴ – درباره گروه‌های شبانکاره
۴ – وضعیت کتاب
۵ – پانویس
۶ – منبع

معرفی اجمالی

این کتاب، قدیمی‌ترین کتابی است که اطلاعات جامع و منحصر به فردی را در باره فارس، به زبان فارسی و با انشایی سلیس و روان و در شیوه‌ای موجز و دل نشین به اهل فضل و ادب عرضه داشته است و از زمان تالیف، به عنوان منبعی معتبر در شناخت فارس، مورد قبول و استفاده پژوهش گران و صاحب نظران قرار گرفته است.
نویسنده فارس نامه در مقدمه ی کتاب، هدف از نگارش آن را توصیف وضعیت تاریخی و جغرافیایی فارس در جهت آگاه کردن سلطان سلجوقی از موقعیت این ایالت عنوان می‌کند.

ساختار کتاب

کتاب، با مقدمه مصحح و مقدمه لسترنج و نیکلسون آغاز شده است. فصل بندی کتاب، بدین گونه است که پس از گفت وگویی کوتاه از مسائل اداری ولایت، وصف نواحی مختلف و راه‌های عمده آن را می‌آورد، آن گاه مطالب مختلفی از قبایل مقیم ولایت و به دنبال آن، سخن از خراج به میان می‌آورد.

گزارش محتوا

نخستین تاریخ محلی فارس، فارس نامه ابن بلخی است. این اثر، در نوع خود تاریخ ایالت فارس است و رویکردی ایالتی و نه شهری دارد. این اثر، از معدود آثاری است که مطالب حشو و زائد ندارد و مشحون از اطلاعات جالب و بدیع اجتماعی، اقتصادی و تاریخی است، ولی بیشتر مبتنی بر مباحث جغرافیایی و فرهنگی است تا تاریخی.
ابن بلخی، مؤلف کتاب، در اصل اهل بلخ بوده است. جدش در ابتدای دولت سلجوقی به فارس آمد و شغل استیفای آن جا به وی واگذار شد. این موقعیت، باعث شد تا وی اطلاعات زیادی از مسائل مالی و دیوانی ایالت فارس داشته باشد. از مؤلف کتاب، اطلاعات چندانی در دست نیست، جز اینکه وی از دیوانیان عصر در ایالت فارس بود. مؤلف، علت اقدام به تالیف کتاب را علاقه سلطان محمد بن ملک شاه (۵۱۱- ۴۹۸ ق)، در باره اطلاع از اوضاع سرزمین پارس که خاستگاه ملوک فرس بود، دانسته است؛ از این رو، در حدود سال ۵۰۰ ق/ ۱۱۰۷ م، به تالیف آن اقدام کرد.

بخش‌های کتاب

فارس نامه در تاریخ و جغرافیای فارس به دو بخش مجزا تقسیم می‌شود:
۱. بخش اول، در تاریخ سرزمین پارس از جمله تاریخ پیش از اسلام و فتح اعراب است. بیان تاریخچه دور و دراز ایالت و شهر در تواریخ محلی امری عادی است و اما در فارس نامه به علت موقعیت ایالت فارس به عنوان خاستگاه سلسله‌های باستانی، تاریخ پیش از اسلام ایران، در آن گنجانده شده است. در این گونه موارد به تعبیر گیب، تمایز بین تاریخ عمومی و تاریخ محلی مشکل است.
۲. بخش دوم، جغرافیای پارس، شهرها، آب و هوا، محصولات، کوره‌ها و مسائل مالی و دیوانی، خراج و عشر است. این فصل، مطالب تاریخی نیز در باره دیلمیان، سلجوقیان، شبانکاره و کردهای پارس دارد. مؤلف، بسان مورخان محلی، با تعصب، از اهمیت و منزلت ایالت پارس سخن گفته و با استناد به آیات، روایات و احادیث، فارسیان را قریش عجم دانسته است. او حتی برتری فرزندان امام حسین علیه‌السّلام بر فرزندان امام حسن علیه‌السّلام را به سبب جده آنها شهربانو دختر یزدگرد می‌داند. او از قول پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم نقل کرده است که علت تداوم حاکمیت شاهان پارس با وجود آتش پرستی، رفتار عادلانه آنها بود. او با استناد به آیه پنجم از سوره مبارکه بنی اسرائیل و آیه شانزدهم از سوره مبارکه فتح اعتقاد دارد که مراد از مردان نیرومند در این آیات، همان پارسیان هستند. این در حالی است که مؤلف تاریخ سیستان، این آیات را در باره مردان سیستان تفسیر کرده است.

منابع مؤلف

منابع مؤلف، همان تواریخ عمومی و مشهور، مانند آثار حمزه اصفهانی و تاریخ طبری و در بخش مسائل مالی و دیوانی، کتاب خراج جعفر بن قدامه است. لسترنج، در مقدمه فارس نامه به تفصیل از اخذ و اقتباس ابن بلخی در احوال تاریخ قبل از اسلام، از جمله ساسانیان، از تاریخ طبری بحث کرده است.
مؤلف، در تالیف خود با دقت و وسواسی شگفت انگیز، از موثق‌ترین اطلاعات مندرج در کتب مختلف سود برد تا کاری تحقیقی و قابل اعتماد را عرضه بدارد و به همین جهت مواد کتاب خود را از یک اثر واحد برنگرفت و تنها به گفته گذشتگان اکتفا نکرد و کوشید تا خود نیز دیده‌ها و شنیده‌ها و دریافت‌های خویش را بر کتاب بیف

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.