پاورپوینت علیخان امین‌الدوله


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
9 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت علیخان امین‌الدوله دارای ۳۸ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت علیخان امین‌الدوله،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت علیخان امین‌الدوله :

میرزا علی‌خان امین‌الدوله

‌”میرزا علی‌خان” که دارای القابی از قبیل «منشی حضور، امین‌الملک و امین‌الدوله» بود، پسر “حاج محمدخان سینکی مجدالملک” (صاحب رساله مجدیه) می‌باشد. اجداد امین‌الدوله اصالتاً مازندرانی بوده ولی چون در «سینک» از قرای «لواسان» دارای ملک و املاک بودند از این رو به سینکی معروف بودند.

[۱] شعبانی، علی، هزار فامیل، تهران، بوعلی، چاپ اول، ۱۳۶۶، ص۱۲۵.

فهرست مندرجات

۱ – معرفی اجمالی
۲ – صدارت امین‌الدوله
۳ – سرانجام کار امین‌الدوله
۴ – پانویس
۵ – منبع

معرفی اجمالی

میرزا علی‌خان در سال ۱۲۶۰ ه.ق. در تهران متولد، و از آنجایی که پدر وی هم صاحب قلم و هم در امور دولتی دستی داشت، میرزا علی‌خان از تربیت کافی برخوردار شد. پدر وی از کارمندان عالی رتبه وزارت امور خارجه بود که مدتی در «حاج ترخان» به ماموریت اشتغال داشت، سپس به کارپردازی ایران در بغداد تعیین گردید. در این هنگام میرزا علی‌خان که پانزده سال بیشتر نداشت با سمت منشی‌گری به استخدام وزارت امور خارجه درآمد و به همراه پدر عازم بغداد شد و در این ماموریت سطح تحصیلات خود را مخصوصاً زبان عربی را تقویت کرد. پدرش بعد از بازگشت از بغداد به کارپردازی آذربایجان گماشته شد و میرزا علی‌خان به همراه پدر به این ناحیه رفت و زبان فرانسه را نیز در این زمان از یک معلم ارمنی آموخت.

[۲] صفائی، ابراهیم، رهبران مشروطه، میرزا علی خان امین الدوله، تهران، شرق، چاپاول، ۱۳۴۵، ص۵- ۶.

وی در این زمان که جوانی هیجده ساله بود مورد توجه شاه قرار گرفت و در سفر و حضر ملتزم رکاب شاه بود وی در سال ۱۲۷۹ ه.ق. در سن نوزده سالگی به سمت نیابت اول وزارت امور خارجه تعیین گردید و در سال ۱۲۸۳ ه.ق. ضمن داشتن این سمت جزو پیشخدمتان خاصه شاه شد و از این تاریخ تا سال ۱۲۹۰ ه.ق. که ملقب به پدر زن خود “پاشاخان امین الملک” شد لقبش «منشی حضور» بود.

[۳] بامداد، مهدی، شرح حال رجال ایران، تهران، گلشن، چاپ سوم، ۱۳۶۲، ج۲، ص۳۵۵.

در سال ۱۲۸۸ ه.ق. مسؤلیت «چارپارخانه‌های» دولتی (پستخانه) به او سپرده شد. وی در این سمت با تلاش و پشت کار سروسامانی به اوضاع پُست ایران داد.

[۴] کرمانی، ناظم الاسلام، تاریخ بیداری ایرانیان، تهران، سپهر، چاپ سوم، ۱۳۶۳، ج۱، ص۱۲۲.

وی در سال ۱۲۹۰ ه.ق. به لقب “امین‌الملک” و منصب وزارت «رسائل نایل» آمد و در سال ۱۲۹۴ ه.ق. تصدی امور «ضرابخانه» دولتی تبریز به مشاغلش افزوده شد در سال ۱۲۹۵ه.ق.که “ویکتور امانوئل” پادشاه ایتالیا در گذشت امین‌الدوله از طرف دربار ایران به سمت سفارت مخصوص انتخاب و برای عرض تسلیت روانه دربار ایتالیا شد در سال ۱۲۹۷ه.ق.وزارت «وظایف و اوقاف» نیز به او سپرده شد.در سال ۱۲۹۹ه.ق.به “امین‌الدوله” ملقب شد و در سال ۱۳۰۴ ه.ق. به ریاست مجلس «دارالشوری» دولتی برگزیده شد.

[۵] امیری، مهراب، زندگی سیاسی اتابک اعظم تهران، چاپ شرق، بی تا، ص۷۸ پانوشت

وی در سال ۱۳۰۶ ه.ق. به همراه ناصرالدین شاه به اروپا رفت و از مشاهده اوضاع عمومی و نظم اجتماعی اروپا و ترقیات حیرت‌آور اروپائیان درس‌های فروانی گرفت و در صدد بر آمد تا در ایران نیز این ترقی را رونق دهد.

[۶] بامداد، مهدی، شرح حال رجال ایران، ج۲، ص۳۶۱.

صدارت امین‌الدوله

یکی از خط مشی‌های سیاسی “امین‌السلطان” در دوران صدارت خود دور کردن رقبای خویش از مرکز بود لذا هنگامی که مظفرالدین شاه به سلطنت نشست امین‌السلطان در صدد بر آمد تا امین‌الدوله را که رقیب وی به شمار می‌آمد از تهران دور نماید امین‌الدوله به ناچار بر خلاف میل خود به دستور شاه و با صواب دید اتابک به پیشکاری و وزارت آذربایجان مامور و حامل فرمان و شمشیر ولیعهدی برای “محمدعلی میرزا” شد.

[۷] امین الدوله، میرزا علی خان، خاطرات سیاسی میرزا علی خان امین الدوله، به کوشش حافظ فرمانفرمائیان، تهران، دانشگا ه تهران، چاپ اول، ۱۳۴۱، ص۴۲۴.

امین‌الدوله به ناچار به تبریز رفت و علی رغم مشکلات فراوانی که در این شهر وجود داشت به خدمتگذاری مشغول شد و در این زمان است‌که نخستین مدرسه «رشدیه» به کوشش او افتتاح گردید.

[۸] صفائی، ابراهیم، رهبران مشروطه، میرزا علی خان امین الدوله، ص۱۷.

هنوز مدتی از سلطنت مظفرالدین شاه سپری نشده بود که به علت نارضایتی داخلی و عدم تمایل انگلیسی‌ها از ادامه صدارت امین‌السلطان و احتیاج فراوان شاه به پول و عدم توانایی “اتابک” در تهیه آن، شاه امین‌السلطان را از صدارت معزول و با نظر موافق انگلیسی‌ها امین‌الدوله را از آذربایجان به تهران خواست، ابتدا وی را به سمت ریاست مجلس وزراء انتخاب و سپس در رمضان سال ۱۳۱۴ه.ق. وزیر اعظم و پس از پنج ماه به صدر اعظمی انتخاب نمود وی تا شانزدهم صفر سال ۱۳۱۶ه.ق. و به روایتی تا پانزدهم محرم در این سمت مشغول انجام وظیفه بود.

[۹] بامداد، مهدی، شرح حال رجال ایران، ج۲، ص۳۶۵.

آنچه مسلم است روس‌ها از برکناری امین‌السلطان و روی کار آمدن امین‌الدوله خوشحال نبودند زیرا به هنگام صدارت امین‌الدوله سفیر روسیه به نزد شاه رفته و از او خواست تا امین‌السلطان را به جای خود بر گرداند.

[۱۰] ساسانی، خان‌ملک، سیاستگران دوره قاجار، تهران، بابک، بی تا، ص۲۹۷.

امین‌الدوله و تعدادی از وزراء او کسانی بودند که به انگلستان نزدیک بودند وی در بدو کار عمد مشکل مملکت را اصلاح امور مالی می‌دانست و برای برطرف کردن این مشکل دست به اقداماتی زد از جمله “ناصرالملک” را به وزارت مالیه منصوب نمود و به او اختیارت تام داد و همین امر موجب امیدواری جمعی شد که یگانه وسیله بهبود امور را سپردن کارها به دست افراد مطلع و تحصیل کرده می‌دانستند.

[۱۱] خواجه نوری، محمود، تاریخ دیپلماسی ایران، تهران، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، چاپ اول، ۱۳۵۲، ص۲۴۴.

از سوی دیگر برای اصلاح وضع مالیه کشور سه نفر از اتباع بلژیک به ریاست “مسیو نوز” بلژیکی را به استخدام در آورد وی برای اینکه رقابت شدید روسها و انگلیسی‌ها در امور ایران اسباب ازدیاد زحمت نشود این افراد را از بلژیک

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.