پاورپوینت عبدالرزاق بن محمدمحسن بغایری


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
5 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت عبدالرزاق بن محمدمحسن بغایری دارای ۵۳ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت عبدالرزاق بن محمدمحسن بغایری،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت عبدالرزاق بن محمدمحسن بغایری :

پاورپوینت عبدالرزاق بن محمدمحسن بغایری اصفهانی

پاورپوینت عبدالرزاق بن محمدمحسن بغایری اصفهانی، از دانشمندانان و جغرافی‌دانان قرن چهاردهم هجری در اصفهان بوده است.

فهرست مندرجات

۱ – معرفی اجمالی
۲ – نسب‌شناسی
۳ – ولادت
۴ – اساتید بغایری
۵ – ورود به دارالفنون
۶ – ساخت کره جغرافیا
۷ – ترک مدرسه دارالفنون
۸ – تحقیق و نقشه‌برداری از ایران
۹ – فعالیت‌های فرهنگی عبدالرزاق
۱۰ – مسئول طرح احداث خط آهن
۱۱ – تعیین مرزهای ایران و عثمانی
۱۲ – رفع اختلاف مرزی ایران و شوروی
۱۳ – کمسیون مرزی ایران و ترکیه
۱۴ – تحقیقات مرزی ایران و افغانستان
۱۵ – ریاست بخش نقشه‌برداری وزارت خارجه
۱۶ – وفات
۱۷ – آثار و تالیفات
۱۸ – فهرست منابع
۱۹ – پانویس
۲۰ – منبع

معرفی اجمالی

سرتیپ میرزا عبدالرّزاق خان بغایری بن ملاّ محمّدمحسن بن کرمعلی بن فتحعلی بن محمّدقاسم خان بغایری (شمتابادی سبزواری) عالم، ادیب، ریاضی، محقّق رجالی و جغرافی‌دان عالیقدر قرن چهاردهم هجری بوده است. در چهارشنبه ۲۲ محرم سال ۱۲۸۶ق در اصفهان و به نوشته برخی نویسندگان در سبزوار متولّد شده است. وی در کودکی به همراه خانواده به طهران آمد. قواعد ادبیات عرب را از پدر آموخت و در دارالفنون تحصیل کرده و به خصوص از میرزا عبدالغفار نجم‌الدوله از اساتید آن مدرسه بهره بسیار گرفت و در رشته مهندسی، فارغ التحصیل شد. سپس به تدریس در مدرسه علوم سیاسی و نظام مشغول شد و مدرسه خرد را تاسیس کرد. او با زهرا خانم دختر میرزا محمّدحسین فروغی ازدواج کرد. وی پس از ساختن یک کره جغرافیایی و اهداء آن به ناصرالدّین شاه به درجه سرتیپی نائل شد.

از مهم‌ترین اقدامات او: ساختن کره جغرافیایی و سماوی، ترسیم نقشه ایران، ترسیم نقشه جامع تهران، کمک به استخراج تقویم دارالفنون که در پاریس چاپ می‌شد، استخراج قبله ۱۴۰۰ نقطه شهرهای معروف جهان، ثبت آب و هوای ایران با بارومتر و سانتی‌گراد به مدت ۴۵ سال، و تعیین انحراف قبله بود. او سال‌ها در سرحدات مامور تعیین خط مرزی و ترسیم نقشه آنها بود. میرزا عبدالرزاق خان بغایری، در ادبیات، نجوم، ریاضیات، جغرافیا و تاریخ مهارت داشت.

نسب‌شناسی

پدرانش اهل شمن‌آباد سبزوار و از خوانین طایفه بَغایری (بُغایری) خراسان بودند. کرمعلی خان، جد او، برای تحصیل، به اصفهان رفت و همان‌جا اقامت کرد.
پدر عبدالرزاق، ملامحمد حسن، نواده دختری ملا محراب گیلانی، از عرفای قرن اخیر و مادرش دختر میرزا مهدی خان منشی (متوفی ح۱۱۷۵ـ۱۱۸۰)، از خوانین کروَن اصفهان بود که در اصل از بحرین و بصره به ایران آمده بودند و دردربار نادرشاه (حک :۱۱۴۸ـ۱۱۶۰) و کریم خان زند (متوفی ۱۱۹۳) خدمت می‌کردند و نسبشان به حبیب بن مظاهر می‌رسید.

[۱] ابوالحسن احتشامی، شکوفه های ذوق و ادب، ج۱، ص۵۰.

[۲] «آقای عبدالرزاق خان مهندس بغایری»، سالنامه پارس، قسمت۱، ص۱۳۶، سال ۶ (۱۳۱۰ ش).

[۳] وزارت امور خارجه ایران، نشریه وزارت امور خارجه، ص۱۸-۱۹، دوره ۱، ش ۱ (خرداد ۱۳۲۸).

ولادت

عبدالرزاق در ۲۲ محرم ۱۲۸۶ در اصفهان زاده شد و پس از آموزش‌های ابتدایی در خانه و مکتب، در شعبان ۱۲۹۶، همراه پدرش به تهران آمد.

اساتید بغایری

وی نخست نزد پدر کتاب‌هایی چون نصاب و امثله را خواند و سپس در محضر میرزا محمد جواد، پدر میرزا محمدعلی شاه‌آبادی، امام جماعت مسجد جامع، مقدمات علوم دینی را آموخت.

[۴] ابوالحسن احتشامی، شکوفه های ذوق و ادب، ج۱، ص۵۰.

وی چندی نیز نزد سیدشهاب‌الدین اصفهانی درس می‌خواند که در فلسفه و حکمت و عرفان و همچنین علومی چون طب و ریاضی دست داشت.

[۵] معزّالدین مهدوی، داستانهائی از پنجاه سال اوضاع اجتماعی نیم قرن اخیر، ص۶-۷.

ورود به دارالفنون

بغایری در صفر ۱۳۰۴ وارد مدرسه دارالفنون شد و بر خلاف تمایلی که پدرش به طبیب شدن او داشت، نزد استادانی چون میرزا عبدالغفارخان نجم‌الدوله و میرزا محمودخان نجم‌الملک، و همچنین معلمان خارجیِ دارالفنون، به آموزش ریاضی و مهندسی پرداخت.

ساخت کره جغرافیا

با ذوقی که در کارهای علمی و صنعتی داشت، کره‌های جغرافیایی در اندازه‌های مختلف ساخت و یکی از آن‌ها را در ۱۳۱۰

[۶] وزارت امور خارجه ایران، نشریه وزارت امور خارجه، ص۱۹، دوره ۱، ش ۱ (خرداد ۱۳۲۸).

به ناصرالدین شاه قاجار (حک: ۱۲۶۴ـ۱۳۱۳) تقدیم کرد، به همین مناسبت، به فرمان شاه، منصب سرتیپی و حکم تدریس در مدرسه نظام یافت.

[۷] محسن مسعود انصاری، «عبدالرزاق بغایری»، ج۱، ص۲۱۶.

ترک مدرسه دارالفنون

ظاهراً وی دوره دارالفنون را تمام نکرد، گویا در سال آخر تحصیل، بر کناری عبدالغفارخان نجم‌الدوله از تصدی تعلیمات ریاضی دارالفنون و انتصاب علی خان ناظم‌العلوم به جای او را برنتافت و «رفتن استاد را تحمل نتوانست و بر خلاف میل استاد دارالفنون را ترک گفت».

[۸] رشدیه، شمس‌الدین، سوانح عمر، ج۱، ص۱۱۳.

تحقیق و نقشه‌برداری از ایران

وی سفارش‌هایی در زمینه نقشه‌برداری اراضی و املاک قبول کرد و بخش مهمی از اوقات خود را به تحقیق و ترسیم نقشه‌ای از ایران گذراند که در پی گردآوری و مطالعه انبوهی از نقشه‌های انگلیسی، روسی، آلمانی، فرانسوی و ترکی و همچنین تطبیق اعلام آن با متون تاریخی و جغرافیایی فارسی و اطلاعات محلی، بالاخره در سال ۱۳۱۶، به مقیاس ۰۰۰، ۴۰۰، ۱۱ منتشر شد.

[۹] احتشامی، ابوالحسن، شکوفه های ذوق و ادب، ج۱، ص۵۱-۵۲.

[۱۰] نشریه فنی سازمان نقشه برداری، «تاریخچه نقشه برداری در ایران»، ص۸، سال ۴، ش ۱۲ (بهمن ۱۳۵۵).

فعالیت‌های فرهنگی عبدالرزاق

عبدالرزاق که از بدو تأسیس مدرسه شرف در سال ۱۳۱۲، در آن به تدریس ریاضی مشغول بود.

[۱۱] تاریخچه دبیرستان شرف، ج۱، ص۴-۵.

وی در سال ۱۳۱۶، مدرسه خِرَد را بنیان نهاد. یک سال بعد نیز در مدرسه سیاسیِ مشیرالدوله شروع به تدریس جغرافیا کرد. او برای آموزش عمومی (ریاضیات) جلسات آموزشی شبانه‌ای در منزل خود بر پا کرد که تا حدود چهل سال بعد دایر بود.

[۱۲] احتشامی، ابوالحسن، شکوفه های ذوق و ادب، ج۱، ص۵۰.

[۱۳] رشدیه، شمس‌الدین، سوانح عمر، ج۱، ص۱۱۲.

[۱۴] وزارت امور خارجه ایران، نشریه وزارت امور خارجه، ص۱۹، دوره ۱، ش ۱ (خرداد ۱۳۲۸).

مسئول طرح احداث خط آهن

با آغاز انقلاب مشروطه و تحولات و شور و شوق ناشی از آن، طرح‌های اقتصادی و صنعتی چندی از جمله طرح احداث خط آهن بندر گز-تهران به میان آمد. در اوایل محرم ۱۳۲۶ بغایری از سوی صنیع‌الدوله مأمور شد تا در رأس هیئتی، درباره احداث این خط، مطالعات و بررسی‌های اولیه را انجام دهد، ولی با پیش آمدن استبداد صغیر، این طرح ناتمام ماند.

[۱۵] عبدالرزاق بغایری، ما مهندس داریم، در جواب مذاکرات ۲۲ آبان ماه ۱۳۰۵ شمسی مجلس شورای ملی، ص۹، تهران (۱۳۴۵).

تعیین مرزهای ایران و عثمانی

تخصص او در جغرافی و نقشه‌برداری، با تحولاتی که در حوزه مرزهای کشور روی داد، کاربرد حیاتی‌تری پیدا کرد. مسئله مرزهای ایران و عثمانی، که با گسترش دامنه تجاوزهای عثمانی، و در واقع اشغال بخش‌های وسیعی از حدود غربی ایران، از سال ۱۳۲۹ ابعاد گسترده‌ای یافته بود، به تشکیل کمیسیونی بین المللی انجامید. اعضای کمسیون مرکب از نمایندگان روسیه و بریتانیا، ایران و عثمانی و هدفش حل و فصل این موضوع بود. معاونت و سرپرستی بخش فنی این هیئت را، که در سال ۱۳۳۱ به ریاست عالیه نصرالله خان اعتلاءالملک (خلعت بری) تشکیل شد، بغایری بر عهده داشت.
کمیسیون مشترک مرزی از صفر سال ۱۳۳۲، کار تحدید حدود را از خرمشهر آغاز کرد و تا ذی‌حجه همان سال، نقشه‌برداری و تعیین حدود بخش‌هایی از این مسیر را تا کوه آرارات -منتهی الیه مرزهای ایران و عثمانی در امتداد مرزهای روسیه- به پایان برد

[۱۶] وزارت امور خارجه ایران، نشریه وزارت امور خارجه، ص۱۹، دوره ۱، ش ۱ (خرداد ۱۳۲۸).

[۱۷] مخبر فروغ فسائی، محمدعلی، مرزهای ایران، ج۱، ص۷۳-۷۴.

از آن تاریخ به بعد، بغایری تا حدود سی سال، در اغلب فعالیت‌های راجع به تحدید حدود ایران، در مقام سرپرستی بخش فنی هیئت‌های اعزامی، حاضر بود.

رفع اختلاف مرزی ایران و شوروی

از جمله در سال ۱۳۰۱ ش، در هیئتی به ریاست مستشارالدوله صادق، برای رفع اختلافات مرزی ایران و شوروی در مرزهای شمال شرقی ایران بود. سال ۱۳۴۳ (۱۳۰۳ ش)، نقشه برداری از حدود دشت مغان را به عهده داشت.

کمسیون مرزی ایران و ترکیه

در سال ۱۳۰۸ ش، در پی تشکیل کمیسیون مرزی ایران و ترکیه، در مرزهای غربی کشور بود و

[۱۸] وزارت امور خارجه ایران، نشریه وزارت امور خارجه، ص۱۹-۲۰، دوره ۱، ش ۱ (خرداد ۱۳۲۸).

[۱۹] ابوالحسن احتشامی، شکوفه‌های ذوق

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.