پاورپوینت جامع الدروس العربیه (کتاب)


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
4 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت جامع الدروس العربیه (کتاب) دارای ۵۱ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت جامع الدروس العربیه (کتاب)،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت جامع الدروس العربیه (کتاب) :

جامع الدروس العربیه (کتاب)

«جامع الدروس العربیه»، از آثار بسیار سودمند استاد صاحب‌نظر و شاعر بزرگ، مرحوم شیخ مصطفی غلایینی (درگذشته ۱۳۶۴ ق) است.

فهرست مندرجات

۱ – معرفی اجمالی‌
۲ – ساختار
۳ – گزارش محتوا
۳.۱ – بیان چند نکته
۳.۱.۱ – اول
۳.۱.۲ – دوم
۳.۱.۳ – سوم
۳.۱.۴ – چهارم
۳.۱.۵ – پنجم
۳.۱.۶ – ششم
۳.۱.۷ – هفتم
۳.۱.۸ – هشتم
۳.۱.۹ – نهم
۳.۱.۱۰ – دهم
۳.۱.۱۱ – یازدهم
۳.۱.۱۲ – دوازدهم
۳.۱.۱۳ – سیزدهم
۳.۱.۱۴ – یازدهم
۴ – پانویس
۵ – منبع

معرفی اجمالی‌

«جامع الدروس العربیه»، از آثار بسیار سودمند استاد صاحب‌نظر و شاعر بزرگ، مرحوم شیخ مصطفی غلایینی (درگذشته ۱۳۶۴ ق) است که در سه جزء و در یک مجلد برای آموزش ادبیات عربی به‌صورتی روشمند و منظم منتشر شده است. این اثر، یک دوره کامل صرف و نحو زبان عربی را با سبکی جدید و دلپذیر برای استادان و پژوهشگران دوره عالی با بیانی شیوا توضیح داده است. هرچند همه علاقه‌مندان به زبان عربی، مخاطب کتاب حاضر نیستند، ولی چنان منظم و رسا نوشته شده که همگان می‌توانند از غالب مباحث آن استفاده کنند.

ساختار

این اثر، از یک مقدمه و دوازده باب و یک خاتمه تشکیل شده است. باب‌های دوازده‌گانه عبارت است از: ۱. فعل و اقسامش؛ ۲. اسم و اقسامش؛ ۳. تصریف افعال؛ ۴. تصریف اسماء؛ ۵. تصریف مشترک بین افعال و اسماء؛ ۶. مباحث اعرابی فعل؛ ۷. مباحث اعرابی اسم؛ ۸. اسماء مرفوع؛ ۹. اسماء منصوب؛ ۱۰. اسماء مجرور؛ ۱۱. توابع و اعرابش؛ ۱۲ حروف معانی. خاتمه هم از مباحث اعرابی متفرقه تشکیل شده است.

گزارش محتوا

بیان چند نکته

در مورد روش و محتوای اثر حاضر چند نکته گفتنی است:

اول

نویسنده، زمانی که احساس نیاز کرد که کتاب‌هایی آموزشی و منظم و روشن برای تعلیم زبان عربی و به جهت کمک به معلمان پدید آورد، نخست کتاب «الدروس العربیه» را در چهار جلد برای نوآموزان زبان عربی تألیف و تنظیم کرد و بعد از آن همان کتاب را در سه جلد برای دوره متوسط آماده ساخت. این کتاب‌ها مورد استقبال فراوان قرار گرفتند و استادان ادبیات عربی، آن را پسندیدند و در مجامع علمی، بسیار رواج یافتند و در نتیجه بارها و بارها چاپ شدند و آنگاه نویسنده، کتاب «جامع الدروس العربیه» را برای استادان و پژوهندگان دوره عالی صرف و نحو عربی نوشت. «جامع الدروس العربیه»، در سه جزء، شامل همه قواعدی است که یک ادیب به آن نیاز دارد و برای تدریس زبان عربی در دوره عالی، کفایت می‌کند.

[۱] جامع الدروس العربیه، الشیخ مصطفی الغلایینی، راجع هذه الطبعه و نتّحها سالم شمس‌الدین، ص۷، دارالکوخ للطباعه و النشر، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

دوم

مؤلف در چند مورد تصریح و تکرار کرده که تألیف اجزای سه‌گانه این کتاب در سال ۱۳۳۰ ق، برابر با ۱۹۱۲ م، در بیروت ـ که زادگاه و پرورشگاهش بوده ـانجام شده است.

[۲] جامع الدروس العربیه، الشیخ مصطفی الغلایینی، راجع هذه الطبعه و نتّحها سالم شمس‌الدین، ص۸، دارالکوخ للطباعه و النشر، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

[۳] جامع الدروس العربیه، الشیخ مصطفی الغلایینی، راجع هذه الطبعه و نتّحها سالم شمس‌الدین، ص۱۷۳، دارالکوخ للطباعه و النشر، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

[۴] جامع الدروس العربیه، الشیخ مصطفی الغلایینی، راجع هذه الطبعه و نتّحها سالم شمس‌الدین، ص۴۰۹، دارالکوخ للطباعه و النشر، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

سوم

نویسنده در مقدمه تأکید کرده است که مردمان عرب‌زبان چون با مردمان عجم معاشرت کردند، ترسیدند که نکند عربیت آنان فراموش و با بیگانگان آمیخته شود، پس معجم‌ها و قاموس‌ها پرداختند و اصولی ساختند. این اصول، «علوم عربیت» نامیده می‌شود که باعث مصونیت زبان از اشتباه و لغزش می‌شود و عبارت از سیزده علم است: ۱. صرف؛ ۲. اعراب؛ ۳. رسم؛ ۴. معانی؛ ۵. بیان؛ ۶. بدیع؛ ۷. عروض؛ ۸. قوافی؛ ۹. قرض الشعر؛ ۱۰. انشاء؛ ۱۱. خطابه؛ ۱۲. تاریخ ادبیات؛ ۱۳. متن اللغه. او ابراز عقیده کرده است که علم صرف و اعراب ـ که تعبیر« نحو» جامع آن دو است ـ از مهم‌ترین این علوم است. نویسنده در پاورقی، یادآور شده است که منظور از علم رسم، عبارت است از آشنایی با اصول نگارش کلمات.

[۵] جامع الدروس العربیه، الشیخ مصطفی الغلایینی، راجع هذه الطبعه و نتّحها سالم شمس‌الدین، ص۹، دارالکوخ للطباعه و النشر، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

چهارم

نویسنده در خاتمه، درباره چند بحث توضیح داده است: عامل، معمول، عمل، عمل مصدر، عمل اسم مصدر، عمل صفاتی که شبیه فعل هستند، مانند اسم فاعل، اسم مفعول، صفت مشبهه و اسم تفضیل و جمله‌هایی که محلی از اعراب ندارند.

[۶] جامع الدروس العربیه، الشیخ مصطفی الغلایینی، راجع هذه الطبعه و نتّحها سالم شمس‌الدین، ص۶۰۸ ـ ۵۹۶، دارالکوخ للطباعه و النشر، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

پنجم

این نوشته از نظر آموزش زبان عربی، از آثار بسیار جالب و استثنایی زمانه ماست و همان‌طور که استاد المنجی بوسنینه، به‌روشنی نوشته، همانند هم‌ردیفش «النحو الوافی»، نوشته استاد دکتر عباس حسن، در دوران معاصر، سنجیده، رسا و روشمند سامان یافته است.

[۷] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی بوسنینه، ج۶، ص۳۹۹، دارالجیل، بیروت، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

ششم

به دلیل روشمندی کتاب «جامع الدروس العربیه» و اتقان مطالبش و شیوایی عبارات آن، برخی از استادان حوزه‌های علمیه و نیز برخی از نویسندگان و ادیبان معاصر، سال‌ها قبل، پیشنهاد داده‌اند که کتاب‌های قدیمی و مشکل مانند «البهجه المرضیه»،« مغنی اللبیب» و… از چرخه تدریس خارج شود و این کتاب، به‌عنوان متن آموزشی در حوزه‌های علمیه مورد توجه و شرح و تدریس و… قرار گیرد.

هفتم

در پایان کتاب حاضر، فهرست شواهد شعری به‌کاررفته در آن ذکر شده است.

[۸] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی بوسنینه، ج۶، ص۶۳۳ ـ ۶۱۵، دارالجیل، بیروت، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

این فهرست را استاد محمد حورانی فراهم آورده و در مطلبی که در تاریخ ۱۳۸۲ ق، در سوریه نوشته، یادآور شده است که این فهرست را برای مدد به دانش‌جویان زبان و ادبیات عربی و صرفه‌جویی در وقت آنان تنظیم و به روح شیخ استادان زبان عربی در عصر حاضر؛ یعنی شیخ مصطفی غلایینی تقدیم کرده است. جناب حورانی در راهنمای این فهرست تأکید کرده است که متخصصان و حاذقان در علم عروض می‌دانند که اشعار بر اساس حروف رَوی تنظیم شده‌اند، ولی مبتدیان گاه گمراه می‌شوند و راه به مقصود نمی‌برند.

[۹] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی بوسنینه، ج۶، ص۶۱۱، دارالجیل، بیروت، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

هشتم

نویسنده گاه خلاصه برخی از مباحث نحوی را که قبلاً توضیح داده نیز ذکر کرده است.

[۱۰] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی بوسنینه، ج۶، ص۲۴، دارالجیل، بیروت، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

نهم

نویسنده در پاورقی‌های خودش گاه اصطلاحی را معنا کرده

[۱۱] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی بوسنینه، ج۶، ص۹، پاورقی ۱، دارالجیل، بیروت، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

و یا معنای لغات را آورده؛

[۱۲] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی بوسنینه، ج۶، ص۱۵۲، پاورقی ۱، دارالجیل، بیروت، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

[۱۳] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی بوسنینه، ج۶، ص۱۵۲، پاورقی ۲، دارالجیل، بیروت، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

[۱۴] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی بوسنینه، ج۶، ص۱۵۲، پاورقی ۳، دارالجیل، بیروت، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

[۱۵] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی بوسنینه، ج۶، ص۱۵۲، پاورقی ۴، دارالجیل، بیروت، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

گاهی نحوه اعلال و چگونگی تغییرات صرفی را بیان کرده

[۱۶] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی بوسنینه، ج۶، ص۱۲، پاورقی ۱، دارالجیل، بیروت، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

[۱۷] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی بوسنینه، ج۶، ص۱۲، پاورقی ۲، دارالجیل، بیروت، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

[۱۸] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی بوسنینه، ج۶، ص۱۲، پاورقی ۳، دارالجیل، بیروت، الطبعه الأولی ۱۴۲۵ ق.

و گاه اعراب کلمات یا جملات را معین کرده؛

[۱۹] موسوعه أعلام العلماء و الأدباء، امنجی

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.