پاورپوینت اهتمام به مستضعفان در سیره نبوی


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل فشرده
2120
9 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : این فایل به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پاورپوینت اهتمام به مستضعفان در سیره نبوی دارای ۳۹ اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در PowerPoint می باشد و آماده ارائه یا چاپ است

شما با استفاده ازاین پاورپوینت میتوانید یک ارائه بسیارعالی و با شکوهی داشته باشید و همه حاضرین با اشتیاق به مطالب شما گوش خواهند داد.

لطفا نگران مطالب داخل پاورپوینت نباشید، مطالب داخل اسلاید ها بسیار ساده و قابل درک برای شما می باشد، ما عالی بودن این فایل رو تضمین می کنیم.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل می باشد و در فایل اصلی پاورپوینت اهتمام به مستضعفان در سیره نبوی،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پاورپوینت اهتمام به مستضعفان در سیره نبوی :

اهتمام برای مستضعفان (سیره نبوی)

پیامبر خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) اهتمام ویژه‌ای برای مستضعفان قائل بودند و یاران خود را به نزدیک شدن به مستضعفان و دوستی ایشان توصیه می‌کرند. این‌که آن‌ها را به واقع دوست بدارند و برای آنان تلاش کنند.

فهرست مندرجات

۱ – مستضعفان در کلام پیامبر
۲ – محبوب‌ترین بندگان
۳ – همسایه خدا
۴ – کفاره تحقیر فقیر
۵ – سفارش خدا به پیامبر
۶ – مشی پیامبر اسلام
۷ – پانویس
۸ – منبع

مستضعفان در کلام پیامبر

از امور مسلم در مشی پیامبر خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) و ائمه هدی (علیه‌السّلام)، اهتمام ایشان برای مستضعفان است. یعنی با آن‌ها بودن، ایستادن در جبهه ایشان، حفظ کرامت آن‌ها، تلاش برای زدودن محرومیت‌های‌شان و سیر دادن آن‌ها به عزت حقیقی‌شان. اهتمام برای آنان که از حقوق واقعی خود محروم شده‌اند. اهتمام برای آزاد ساختن آنان از اسارت‌ها و فراهم کردن زمینه صعود. اهتمام برای آنان که طالب حقند و محروم از حقوق. آن‌ها که بهترین بندگان خدا هستند. آن مستضعفان صالح وارث زمین شوند و دولتی حق، همه محرومیت‌ها را بزداید.
پیامبر خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) یاران خود را به نزدیک شدن به مستضعفان و دوستی ایشان توصیه می‌کرد. این‌که آن‌ها را به واقع دوست بدارند و برای آنان تلاش کنند. ابوذر غفاری (رحمه‌الله‌علیه) گوید:
اوصانی خلیلی رسول‌الله (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) بسبع لا ادعهن علی کل حال: ان انظر الی من هودونی ولا انظر الی من هو فوقی، و ان احب الفقراء و ادنو منهم..

[۱] شیخ صدوق، محمد بن علی، الخصال، ج۱، ص۳۴۵، ت علی اکبر غفاری، تهران، مکتبه الصدوق، ۱۳۸۹ ق.

حبیبم رسول‌خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) مرا به هفت خصلت سفارش فرمود و این که در هیچ حالی آن‌ها را ترک نکنم: این‌که به پایین‌تر از خود بنگرم و به آن‌که برتر از من است ننگرم و این‌که مستمندان را دوست بدارم، و به آنان نزدیک شوم…

محبوب‌ترین بندگان

واقدی می‌نویسد از عکرمه برایم نقل کرده‌اند که می‌گفت: «مردم درباره کیفیت تقسیم غنیمت‌های جنگ بدر دچار اختلاف شدند. پس رسول‌خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) دستور داد تا همه غنیمت‌ها را به بیت ‌المال برگردانند و همه برگردانده شد. شجاعان گمان می‌کردند که رسول‌خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) غنیمت‌ها را به آنان اختصاص خواهد داد، بدون آن که به ناتوانان چیزی داده شود. آنگاه پیامبر دستور داد تا غنیمت‌ها به طور مساوی میان آن‌ها تقسم شود. سعد بن ابی وقاص گفت: ‌ای رسول خدا، آیا سوار کاری که قوم را حمایت کرده است باید با ضعیف و ناتوان مساوی باشد؟ پس پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) فرمود: مادرت به عزایت بنشیند! مگر شما جز به واسطه ضعفای‌تان یاری شدید؟

[۲] واقدی، محمد بن عمر، المغازی، ج۱، ص۹۹، ت مارسدن جونز، چاپ سوم بیروت، موسسه اعلمی، ۱۴۰۹ق.

بنابراین، مستضعفان صالح محبوب‌ترین بندگان خدایند. آن‌ها نخستین کسانی بودند که به پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) پیوستند و همیشه چنین بوده است. شمس‌الدین ذهبی می‌نویسد که نخستین گروندگان به پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم)، فقیران بودند و چنین بوده است که هر پیامبری که فرستاده شده است، نخستین گروندگان به او فقیران بوده‌اند.

[۳] ذهبی، شمس الدین محمد بن احمد، کتاب الکبائر، ص۲۱۳، بیروت، دار القلم.

همسایه خدا

وقتی رسول‌الله قصد سکونت در مدینه را داشت خداوند آن‌گونه مقدر کرد که ناقه به محله فقیرنشین برود… وقتی ناقه از منزل بنی‌نجار هم گذشت، وارد منطقه محروم و فقیرنشین مدینه شد. پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) زمام ناقه را افکند و او هم‌چنان به راه خود ادامه داد تا به محلی که اکنون مسجد پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) واقع شده رسید ـ این محل قبلا خوابگاه گوسفندان و شتران بود، و به دو کودک یتیم از خزرجیان تعلق داشت، و این دو کودک نیز در تحت کفالت سعد بن عباده بودند.
ناقه پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) در خانه ابوایوب انصاری رسید و در آن ‌جا به زمین آمد، پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) از ناقه پائین آمد، در این هنگام مردم فقیر و مستضعف اطراف او جمع شدند و او را به منازل خویش دعوت کردند… پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) به منزل یکی از فقرای مدینه به نام ابوایوب انصاری رفت. ابوایوب در منزل خود یک اطاق بیش نداشت و بالای این اطاق نیز غرفه‌ای بود، او راضی نشد که خود بالا رود و حضرت را در اطاق پائین پذیرائی کند، و لذا پرسید یا رسول‌اللَّه! پدر و مادرم فدای شما باد به اطاق بالا میل دارید بروید و یا در پائین اقامت می‌کنید؟ زیرا من دوست ندارم در اطاق بالا زندگی کنم.
پیامبر (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) فرمود: اطاق پائین برای ما مناسب‌تر است؛ زیرا مردم با ما رفت و آمد می‌کنند و این موجب سهولت از برای مراجعین می‌باشد.

[۴] ابن سعد، محمد، طبقات‌الکبری، ج۱، ص۲۳۷، بیروت، دار النشر، ۱۴۰۵.

[۵] مازندرانی، ابن شهر آشوب، مناقب آل ابی طالب، ج۱، ص۱۶۰، بیروت، دار الاضوا ۱۴۰۵.

[۶] جمعی از نویسندگان، محمد خاتم بیامبران، ص۲۶۴، تهران، حسینیه ارشاد، ۱۳۴۷ ش.

کفاره تحقیر فقیر

در یکی از روزها یکی از ثروتمندان مدینه در حضور پیامبر خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) نشسته بود که در این هنگام یکی از فقرا وارد شد و در کنار مرد ثروتمند نشست مرد ثروتمند قیافه در هم کشید و لباسش را جمع کرد؛ به طوری که لباسش با لباس آن فقیر تماس نداشته باشد، به نحوی که افراد حاضر در مجلس با خود گفتند که این عمل او برای کوچک شمردن آن فقیر بود. در این هنگام رسول خدا به عمل این شخص انتقاد کرده و به آن شخص ثروتمند فرمود: آیا ترسیدی که از فقر این شخص چیزی به تو برسد؟ آن مرد عرض کرد: خیر؛ فرمود: آیا ترسیدی از ثروت تو چیزی به او برسد؟ عرض کرد: خیر یا رسول‌الله! در این هنگام مرد غنی که از این موعظه پیامبر متنبه شده بود عرض کرد یا رسول‌الله! من نصف مالم را به این فقیر می‌دهم؛ اما فقیر قبول نکرد، سپس عرض کرد تمام ثروتم را به عنوان کفاره این تحقیر و توهین به این فقیر می‌دهم.

[۷] صافی، شیخ لطف الله، مجموعه الرسایل، ص۴۵۸، قم.

سفارش خدا به پیام

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.