پیشینه و مبانی نظری خانواده


در حال بارگذاری
23 اکتبر 2022
فایل ورد و پاورپوینت
2120
5 بازدید
۶۹,۷۰۰ تومان
خرید

توجه : به همراه فایل word این محصول فایل پاورپوینت (PowerPoint) و اسلاید های آن به صورت هدیه ارائه خواهد شد

 پیشینه و مبانی نظری خانواده دارای ۲۷ صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پیشینه و مبانی نظری خانواده  کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پیشینه و مبانی نظری خانواده،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پیشینه و مبانی نظری خانواده :

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..docx) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : ۲۴ صفحه

قسمتی از متن word (..docx) :

‏خانواده:
‏تعریف خانواده
‏خانواده در لغت به معنی خاندان،‏ ‏دودمان و اهل خانه است و طبق تعریف قانون مدنی ایران،‏ ‏خانواده کوچکترین واحد اجتماعی است و عبارت است از زن و شوهر و فرزندان تحت سرپرستی آنها،که باهم زندگی میکنند و تحت ریاست شوهر و پدر هستند‏ (‏آقابیگلوئی و همکاران،۱۳۸۰‏). ‏خانواده در مفهوم اختصاصی آن یک گروه اجتماعی است که در آن به روابط جنسی زن و مرد مشروعیت داده میشود،‏ ‏تولید مثل به شیوه مشروع امکان پذیر می گردد‏.‏ در مقابل جامعه از نظر مراقبت و رشد فرزندان مسئول است.گونه های خاص مستحکمی از احساسات و عواطف ایجاد و تقویت ‏می گردد ‏و بالاخره اینکه یک واحد اقتصادی و حداقل مصرفی است‏ (‏محسنی،۱۳۷۵‏).
‏به طور کلی در فرهنگ های مختلف نظرات درباره اینکه یک خانواده چیست‏ و‏ ساختار آن باید چگونه باشد متفاوت بوده و همواره در تغییر است.‏ ‏ایالات متحده خانواده را به صورت:”گروهی متشکل از دو یا چند نفر که از طریق تولد،‏ ‏ازدواج یا فرزند خواندگی با یکدیگر مرتبط شده و در یک منزل باهم زندگی می کنند”‏ ‏تعریف کرده است.گلدنبرگ۱۱. Goldenbr
‏(۱۹۹۳)،‏ ‏بحث راجع به خانواده ها را فراتر از این دانسته ‏و ‏نوشته ‏است‏ که خانواده ها از حیث سازمانی،‏ ‏سیستم های عاطفی پیچیده ای هستند که سه یا حتی امروزه چهار نسل را در بر می گیرند و وجه ممیزه آن با سایر نظامهای اجتماعی در عاطفه،‏ ‏وفاداری و استمرار عضویت آن است‏ (‏بهاری،‏ ‏۱۳۷۹‏).
‏سالوادور مینوچین(۱۹۷۴)که پیشگام خانواده درمانی ساختی است خانواده را مکمل جامعه می داند و ابراز می دارد که خانواده سیستمی است که عملکرد آن از طریق الگوهای مراوده ای صورت میگیرد،‏ ‏او عقیده دارد که ارگانیسم خانواده بیش از پویائی های زیستی ‏_ ‏روانی یکایک اعضایش است. ‏در دیدگاه سیستمی،‏ ‏خانواده موجودی است که اعضا‏ و‏ اجزا‏ء‏ ‏آ‏ن باهم تغیییر می کنند و به هنگام انحراف،‏ ‏برای حفظ تعادل خود فعال می شوند.
‏ ‏طبق این تعریف اولا رفتار اعضا خانواده تابعی از رفتار سایر اعضا خانواده است و در ثانی خانواده هم مانند هر سیستمی متمایل به حفظ تعادل است،‏ ‏در این تعریف بر تعامل متقابل اعضا تاکید شده است‏ (‏بهاری،۱۳۷۹‏).
‏گونه های خانواده
‏از مدتها قبل جامعه شناسان و طی نیم قرن اخیر روانشناسان به تقسیم بندی و توصیف خانواده ها علاقمند بوده اند.‏ ‏خانواده را می توان از ابعاد گوناگون مورد مطالعه قرار داد‏. ‏از نظر کاربردى که در دانش‌هاى مختلف دارد، خانواده را به دو صورت “زیستی” (گروه متشکل از پدر و مادر و فرزندان) و “آماری”‏ ‏(افرادى که با هم در زیر یک سقف زندگى مى‌کنند و دور یک سفره غذا مى‌خورند و اقتصاد مشترک دارند) تقسیم مى‌کنند.
‏خانواده از دیدگاه کارکردى که برعهده دارد به دو شکل “جهت‌یابی” (خانواده‌اى که کودک در آن به دنیا مى‌آید و بزرگ مى‌شود و گرایش‌ها و سو‏ء‏گ‏ی‏رى‌هاى خود را از آن کسب مى‌کند) و ‏”‏فرزندزائی‏” ‏(خانواده‌اى که زن و شوهر و فرزندان آنان تشکیل مى‌شود و کارکرد اصلى آن تولیدمثل است) تقسیم مى‌گردد.‏ ‏از نظر شیوه‏ ‏معیشت و نحوه‏ ‏زندگی، خانواده به سه شکل شهری، روستائی و عشایری تقسیم مى‌شود که در عین وجود تشابهات فراوان بین اشکال متفاوت خانواده در این سه قلمرو، از دیدگاه‌هاى مختلف تمایزهائى نیز میان آنها وجود دارد.
‏ از نظر ساخت خانواده و روابط افراد در درون آن، انواع چهارگانه ی زیر قابل تشخیص است:
‏۱. خانواده هسته‌اى۱۲. Nuclear
۱۳. Extended
‏ خانواد‏ه ‏هسته‌ای یا خانواده زن و شوهرى، ‏خانواده‌اى است مرکب از یک زن و یک مرد با تعدادى فرزندان ازدواج نکرده. در خانواده‏ ‏هسته‌اى حداکثر دو نسل وجود دارد و از نظر قدرت تصمیم‌گیرى ممکن است مستقل، نیمه مستقل و وابسته به شبکه‏ ‏خویشاوندى و خانواده‏ ‏گسترده باشد.
‏۲. خانواده‌گسترده
‏:‏ خانواده‏ ‏گسترده یا خانواده توسعه یافته، خانواده‌اى است که از یک زن و مرد اصلی، فرزندان ازدواج کرده و نکرده‏ ‏آنان، همسر و کودکان فرزندان ازدواج کرده و خویشاوندان و وابستگان دیگر تشکیل مى‌شود. خانواده‏ ‏گسترده معمولاً شامل دو یا چند هسته‏ ‏زناشوئى است و در آن بیش از دو نسل زندگى مى‌کنند. خانواده گسترده انواع زیادى دارد که نمونه‏ رایج‏ آن در ایران “خانواده پدرى توسعه یافته” است.
‏۳. خانواده‏ ‏با‏ ‏محلقات: گونه‌اى از خانواده هسته‌اى است که یک یا چند نفر از خویشاوندان زن یا شوهر با اعضاى آن زندگى مى‌کنند. از نظر اقتدار داخل خانواده و اداره امور آن، اعضاى خانواده تابع خانواده اصلى (هسته‌ای) و رئیس آن هستند و همین نکته است که تمایز آن را با خانواده ‏گسترده نشان مى‌دهد.
‏۴. خانواده‏ ‏ناقص: خانواده‌اى است که بنا به‌دلایلی، یکى از عناصر اصلى و ارکان خانواده (مرد، زن و کودک) را نداشته باشد. از خانواده‌هاى ناقص مى‌توان به “خانواده‌نخستین” (زن و شوهرى جوان نوپیوند و بدون فرزند)، “خانواده‌سومین””(خانواده زن و شوهر سالخورده که فرزند آنها پس از ازدواج خانواده را ترک کرده‌اند)، “خانواده بى‌فرزند” (خانواده‌اى که به‌علت عقیم بودن مرد و نازائى زن فرزندى ندارد) و “خانواده گسسته” یا از هم گسیخته (خانواده‌اى که به‌علت مرگ یکى از زوجین یا طلاق یا ترک و یا طرد خانواده و مهاجرت و غیره، زن یا شوهر را نداشته باشد) اشاره کرد (‏محسنی،‏۱۳۷۵).
‏۴-۲ ‏کارکردهای خانواده
‏خ‏انواده کارکردهای عمومی در سطح جهانی دارد و بقای خود را از طریق کارکردهای خود حفظ می کند. ‏روابط جنسی، ‏تولید مثل، ‏پرورش فرزند، ‏اجتماعی شدن، ‏تولید، ‏توزیع کالاها و خدمات، ‏تعیین هویت فرد، ‏دوستی، ‏عشق و محبت از عمده ترین کارکردها و نقشهای خانواده است. ‏در هر یک از جوامع، ‏افزون بر قبول کلیت کارکردها به یک یا چند نقش اهمیت بیشتری داده شده است. ‏مثلا در جوامع کشاورزی تولید نسل و مشارکت اقتصادی مورد توجه اساسی بوده است. ‏در حالیکه در جامعه جدید خانواده کمتر نقش های پیشین خود را حفظ نموده است

  راهنمای خرید:
  • لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
  • همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهد شد به همین دلیل ایمیل خود را به دقت وارد نمایید.
  • ممکن است ایمیل ارسالی به پوشه اسپم یا Bulk ایمیل شما ارسال شده باشد.
  • در صورتی که به هر دلیلی موفق به دانلود فایل مورد نظر نشدید با ما تماس بگیرید.